Nieuwsbericht

Onderhoudswerkzaamheden veerdam Holwert

Gepubliceerd op: 9 september 2022 - Laatste update: 9 september 2022, 13:40

Vanaf maandag 12 september 2022 tot en met 15 mei 2023 worden gefaseerd renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan een gedeelte van de veerdam Holwert.

Het gaat om het terrein achter de hekken tussen het terminalgebouw en de autokassa’s aan de zuidzijde en de brug naar de veerboot aan de noordzijde.

Op dit terrein worden de kabels en de leidingen vervangen en de hekwerken en de bestrating vernieuwd. Daarnaast wordt het opstelterrein voor de auto’s geasfalteerd en de bestrating opnieuw aangebracht.

Groot onderhoud (renovatie) van de auto- en voetgangersbrug op de veerdam Holwert staat gepland vanaf mei 2023. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, kan de veerdam Holwert er weer jaren tegenaan.

Hinder tijdens werkzaamheden aan veerdam Holwert

Gedurende de periode van de werkzaamheden zal er enige hinder ontstaan voor passagiers van de veerdienst van Wagenborg Passagiersdiensten, doordat er onderhoud aan het terrein wordt uitgevoerd. Hierdoor is niet het volledige terrein beschikbaar. Passagiers van de veerdienst krijgen het advies niet eerder dan 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Veerdam Holwert bereikbaar

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de veerdienst Holwert – Ameland en Arriva (lijn 166 en 660). Ook het parkeerterrein op de veerdam blijft gewoon bereikbaar. Voor hulpdiensten blijft de veerdam altijd bereikbaar.

Rijkswaterstaat eigenaar van veerinrichting Holwert

We zijn eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Holwert en geven opdracht voor deze werkzaamheden. De combinatie De Boer & De Groot/SPIE Nederland/Jansma Drachten bv voert de werkzaamheden namens ons uit.