Werkzaamheden

A20: weekendafsluiting richting Hoek van Holland; 23 – 26 september 2022

Gepubliceerd op: 19 september 2022

In het weekend van 23 tot 26 september 2022 is de snelweg A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een langere reistijd.

Afsluitingen A20 en A4

Deze weekendafsluiting gaat in op vrijdagavond 23 september 22.00 en duurt tot maandagochtend 26 september 05.00 uur. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn vanaf 21.00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht.

Om de bewegwijzeringsborden op de snelweg A4 tijdelijk aan te passen is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Rotterdam enige tijd afgesloten. In de richting van Den Haag zijn af- en oprit 16 (Vlaardingen-Oost) en de parallelweg van de Beneluxtunnel enige tijd dicht.

Omleidingen via de A4 en N223

Tijdens dit weekend wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de N223. Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost. Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Geluidshinder door werkverkeer en werkzaamheden

In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en er zijn verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrail, zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Nieuwe verkeerssituatie A20

Op maandag 26 september is de situatie op de A20 richting Hoek van Holland gewijzigd. Bij afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) wordt de derde rijstrook opengesteld. Bij het nieuwe knooppunt Vlaardingen ligt de verbindingsweg naar de snelweg A24 klaar. Deze blijft afgesloten totdat de A24 in 2024 opengaat en tot die tijd gaat de snelweg hier terug naar 2 rijstroken.

Meer informatie

Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting verbreed. Er zijn daarom in 2022 nog een aantal weekendafsluitingen. Meer informatie hierover is te vinden op de website Blankenburgverbinding. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding).