Werkzaamheden

A27: weekendafsluiting tussen knooppunten Everdingen en Gorinchem; 9 – 12 september 2022

Gepubliceerd op: 22 augustus 2022

We voeren in het weekend van 9 tot 12 september 2022 onderhoud uit aan de snelweg A27 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Gorinchem. Houd rekening met een extra reistijd van 10 tot 20 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden snelweg A27

De werkzaamheden vinden plaats vanaf vrijdag 9 september 21.30 en zullen duren tot maandag 12 september 2022 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de A27 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Gorinchem afgesloten. De nood- en hulpdiensten kunnen bij hoge prioriteit de werkzaamheden met gepaste snelheid passeren.

  • Omleiding en adviesroutes wegverkeer doorgaand verkeer van knooppunt Everdingen naar knooppunt Gorinchem wordt omgeleid via de snelweg A2 en de A15;
  • Verkeer vanaf de aansluiting Noordeloos naar knooppunt Gorinchem wordt omgeleid via de autoweg N214 en de N216;
  • Verkeer vanaf de aansluiting Lexmond naar knooppunt Gorinchem wordt eerst omgeleid via de rechter rijbaan van de A27 richting Vianen. En vervolgens via de omleiding voor doorgaand verkeer (via de A2 en de A15).

Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg. Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Onderhoudswerkzaamheden

De rijbanen op de A27 hebben periodiek onderhoud nodig. Hiervoor voeren we rijbaanbrede asfalteringswerkzaamheden uit op diverse wegvakken in de afsluiting. De vakken die aangepakt moeten worden, liggen verspreid over het gehele traject.