Werkzaamheden

Verbreding A1 Apeldoorn - Twello najaar 2022 van start

Gepubliceerd op: 22 juli 2022 - Laatste update: 20 februari 2023, 16:03

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn Zuid en Twello is aanbesteed en in maart 2022 door Rijkswaterstaat aan Heijmans Infra B.V. opgedragen. Er worden aanvullende onderzoeken uitgevoerd en de verbreding wordt tot in detail ingemeten en ontworpen.

De eerste vergunningaanvragen zijn al de deur uit; binnenkort volgen er meer. Aan het einde van 2022 starten de eerste verbredingswerkzaamheden.

Werkzaamheden

Niet alleen wordt de A1 verbreed. Ook alle bijbehorende aansluitingen, bruggen en viaducten worden aangepast of geheel vernieuwd. Dit geldt ook voor knooppunt Beekbergen en de verzorgingsplaatsen De Paal en Vundelaar.

Tot nu toe is de verbreding van dit deel van de A1 nog niet zichtbaar voor weggebruikers en omwonenden. Maar dat gaat veranderen. Aan het einde van 2022 starten de eerste werkzaamheden buiten.

Verwijderen van bomen

We beginnen met het verwijderen van bomen op de locaties waar de weg verbreed gaat worden. Hier ontkomen we helaas niet aan. Uiteraard zal dit volledig worden gecompenseerd met de aanplant van nieuwe bomen en struiken. Dit is ook zo vastgelegd in het Trac├ębesluit A1 Apeldoorn-Azelo en het bijbehorende Landschapsplan.

Hinder op de A1

Vanaf 2023 starten de daadwerkelijke verbredingswerkzaamheden; dit duurt zeker tot eind 2024. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april 2025 klaar. Tot die tijd kunnen weggebruikers en omwonenden last hebben van hinder van deze werkzaamheden. We doen er alles aan om dit zo veel mogelijk te beperken.

Rijkswaterstaat en Heijmans zullen u de komende jaren informeren over alle geplande activiteiten en werkzaamheden. Daarvoor gebruiken we onder andere de projectpagina over de uitbreiding van A1 Oost en de projectwebsite van A1 Oost. Op dit moment wordt alle informatie over het gedeelte Twello-Azelo op website van A1 Oost verwijderd. En binnenkort wordt de website A1Oost gevuld met relevante info over het geplande werk in uitvoering op het gedeelte Apeldoorn-Twello.

Verbeteren A1

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost, tussen Apeldoorn en Azelo. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken we samen met de regio aan het vergroten van de capaciteit op dit deel van de A1.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen over het project? Dan kunt u contact met Rijkswaterstaat opnemen via onze gratis Informatielijn (0800-8002), 7 dagen per week bereikbaar. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Heijmans Infra B.V. (06 15 188 700).