Nieuwsbericht

Het Tiny Sea Forest is aan het groeien

Gepubliceerd op: 27 juli 2022 - Laatste update: 3 februari 2023, 22:15

In januari 2022 zag de plek van het Tiny Sea Forest in het Grevelingenmeer er nog heel anders uit. De lege modderige locatie heeft inmiddels plaats gemaakt voor een afwisselend onderwaterbosje.

Schelpen, stenen, groot zeegras en boomstronken zorgen voor de eerste schuil- en voedselmogelijkheden voor visjes, krabben en andere dieren.

Onderwaternatuur van dichtbij bekijken

De eerste mosselen hebben zich in het bosje gevestigd en ook zijn de eerste krabben en garnalen al gespot. Vanaf de steiger kunt u, liggend op uw buik, de waternatuur van dichtbij bekijken, voelen en beleven. Met uw hand in het water een garnaaltje proberen te pakken of een stukje wier voelen, het kan allemaal.

Aan de steiger zijn op verschillende plekken touwen en netten gehangen, die nu al begroeid raken. Door ze uit het water te tillen, kunt u de onderwaternatuur letterlijk van dichtbij bekijken.

Doorkijkje Grevelingen in de toekomst

Het Tiny Sea Forest is eigenlijk het Grevelingenmeer in het klein. De komende jaren krijgt het Tiny Sea Forest nog meer de ruimte om zich verder te ontwikkelen en te groeien. Hoewel het natuurlijk nog heel vroeg is, lijkt het onderwaterbosje nu al goed aan te slaan. En kunt u zien hoe de Grevelingen er in de toekomst uit zouden kunnen zien: uniek en vol leven.

Het Tiny Sea Forest is een initiatief van IVN in samenwerking met Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer.