Nieuwsbericht

Blokkades en protesten: meestgestelde vragen

Gepubliceerd op: 28 juli 2022, 17.26 uur - Laatste update: 29 juli 2022, 10.33 uur

Op verschillende plekken in het land zijn de laatste tijd wegen en op- en afritten afgesloten (geweest) vanwege blokkades en protesten. In dit nieuwsbericht een overzicht van de meestgestelde vragen.

Wat is er aan de hand?

Op verschillende plekken in het land zijn gisteren en vandaag wegen en op- en afritten afgesloten (geweest) vanwege blokkades en protesten. De blokkades kunnen voor onverwachte en gevaarlijke situaties zorgen. Wees daar bedacht op als je de weg op gaat. Rijd extra alert en check voor uw route voor vertrek. Is er ergens hinder? Pas dan uw reis daarop aan.

Hoe is de situatie op de weg?

De situatie op de weg verandert continu. Het is daarom verstandig om voor vertrek de verkeersinformatie te checken en waar nodig later op pad te gaan als er lange files staan.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Wat doet Rijkswaterstaat?

Onze prioriteit ligt bij het zo veilig mogelijk houden van de situatie op de weg, voor alle weggebruikers. Waar wegen zijn afgesloten, nemen we maatregelen. Zo zijn er weginspecteurs, die ter plaatse voor een veilige situatie kunnen zorgen.

Ook vanuit de verkeerscentrale nemen we verkeersmaatregelen, bijvoorbeeld het afsluiten van wegen door middel van matrixborden boven de weg.

Vanzelfsprekend proberen we de spullen die op de weg liggen zo snel mogelijk weg te krijgen. Maar dit kan niet overal direct, hier gaat tijd overheen. Hoe snel dit gaat hangt natuurlijk af van de situatie ter plaatse.

Wat vindt Rijkswaterstaat van de blokkades en de protesten?

Voor ons staan doorstroming en veiligheid voorop. Daarom vinden we het niet wenselijk dat de snelweg wordt gebruikt om actie te voeren. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en het veroorzaakt hinder.

Zie ook ons statement en onze oproep die we samen met partners hebben gedaan op woensdag 27 juli 2022.