Hinder op verschillende wegen door boerenmanifestaties

Nieuwsbericht

Hinder op verschillende wegen door boerenmanifestaties

Gepubliceerd op: 28 juni 2022 - Laatste update: 29 juni 2022, 14:42

Op verschillende rijkswegen in het land moeten weggebruikers de komende tijd rekening houden met verkeershinder door boerenmanifestaties. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid de weg op te gaan en waar nodig de rijstijl aan te passen.

Rijkswaterstaat Verkeersinfo

We houden u op de hoogte van de verkeerssituatie. Bekijk de meest actuele informatie op Rijkswaterstaat Verkeersinfo.

Advies

Weggebruikers worden geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan door de verkeersinformatie vooraf te checken. Op verschillende wegen protesteren boeren, wat zorgt voor hinder. Pas uw rijstijl aan en houd afstand.

Vanuit veiligheidsoogpunt vragen we weggebruikers daarnaast alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

We adviseren weggebruikers woensdag goed voorbereid op pad te gaan en rekening te houden met mogelijke boerenprotesten. Omdat woensdag een warme dag is voorspeld, is het advies voldoende koud water mee te nemen.

Zo bent u goed voorbereid voor het geval je toch onverhoopt ergens vast komt te staan. Ook wordt automobilisten aangeraden hun snelheid aan te passen vanwege mogelijk langzaam rijdende tractoren.'

Extra inzet Rijkswaterstaat

Samen met de politie zetten we ons in voor de veiligheid van alle weggebruikers. Zo houden we de situatie vanuit de verkeerscentrales extra in de gaten. Waar nodig treft Rijkswaterstaat maatregelen. Zo kunnen we de snelheid aanpassen en het verkeer indien nodig begeleiden.

Actuele verkeersinformatie

Het is verstandig voor vertrek de verkeersinformatie te checken en waar nodig later op pad te gaan als er lange files staan. Via Twitter en Rijkswaterstaat Verkeersinfo houden we weggebruikers op de hoogte van de actuele situatie op de weg. U kunt ook bellen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.