Fietspad John S. Thompsonbrug deze zomer 2 keer afgesloten

Werkzaamheden

Fietspad John S. Thompsonbrug deze zomer 2 keer afgesloten

Gepubliceerd op: 16 juni 2022 - Laatste update: 8 juli 2022, 16:44

Van maandag 20 juni tot en met zondag 17 juli 2022 én van maandag 22 augustus tot en met zondag 4 september 2022 is het fietspad van de John S. Thompsonbrug bij Grave niet toegankelijk. In 2 fases herstellen we dan het wegdek van het fietspad.

Het fietspad van de brug is wél toegankelijk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Daarom splitsen we de afrondende onderhoudswerkzaamheden op in de bovengenoemde 2 fasen.

Tijdens de eerste fase verwijderen we de bestaande wegverharding (een combinatie van asfalt en slijtlaag) tot op de stalen constructie van de brug, zodat we daar herstelwerk aan kunnen uitvoeren en een nieuw hemelwaterafvoersysteem kunnen aanbrengen. Daarna brengen we een asfaltconstructie en een egalisatielaag aan op het fietspad, zodat deze geschikt is voor fietsers en lopers.

In fase 2 ronden we het onderhoud aan het fietspad af met het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag met wegmarkeringen.

Fietsers kunnen oversteken

Tijdens de werkzaamheden aan het wegdek van het fietspad kunnen fietsers de John S. Thompsonbrug toch oversteken. We zetten pendelbusjes met aanhangers in, waarmee we fietsers, voetgangers, snorfietsers én hun voertuigen over de brug overzetten. De busjes rijden continu op en neer en zijn op alle dagen 24 uur per dag beschikbaar.