Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen afgesloten in nacht van 2 op 3 mei 2022

Werkzaamheden

Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen afgesloten in nacht van 2 op 3 mei 2022

Gepubliceerd op: 2 mei 2022 - Laatste update: 3 mei 2022, 11:51

De Haringvlietbrug (snelweg A29) is in de nacht van 2 op 3 mei 2022 van 22.00 tot 05.00 uur in beide richtingen afgesloten voor alle weggebruikers van de hoofdrijbaan en de parallelbaan. We vervangen een aantal klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek.

Voor deze werkzaamheden moet de brugklep geopend zijn en dus is de brug gestremd voor het verkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt dit werk in de nacht uitgevoerd. Omdat de maatregelen laat op de avond en ’s nachts plaatsvinden zijn er geen aanvullende maatregelen getroffen voor (brom)fietsers en tractoren.

De werkzaamheden hebben naar verwachting geen invloed op de reguliere bedientijden voor de hoge scheepvaart. Om 20.00 uur staat de laatste brugdraai gepland.

Omleidingsroutes

  • Verkeer vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom wordt omgeleid via de snelwegen A15, A16, A17 of A59. Of via de wegen A29, N217, A16.
  • Verkeer vanuit Bergen op Zoom naar Rotterdam rijdt om via de A59/A17, A16, A15. Of via de A16, N217, A29.
  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15, N57. In omgekeerde richting Zierikzee-Rotterdam is dit de N57, A15.

Voor verkeer dat wordt omgeleid via A29 afslag Oud-Beijerland, N217, A16 is de Kiltunnel in beide richtingen tolvrij gemaakt.

Hulpdiensten

Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van de brug tijdens de werkzaamheden.

Vervanging klemmen

Het rijdek van de brug is met 700 klemmen bevestigd aan de klep. In de nacht van 2 op 3 mei vindt er een spoedreparatie plaats. Tijdens regulier onderhoud aan de klemmen is geconstateerd dat we enkele klemmen, eerder dan gepland, moeten vervangen. Deze nachtafsluiting is dus een extra nachtafsluiting, naast de al geplande nachtafsluitingen in april en mei.

Tussen eind maart en begin juni 2022 vervangen we een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek. De meeste klemmen waren al vervangen door een nieuw type. Ook de resterende oude klemmen worden in deze periode vervangen.

Omdat de brugklep en het bedieningsmechanisme van de brug bijna het einde van hun levensduur hebben bereikt, blijft uit voorzorg ook na het vervangen van de klemmen de snelheidsverlaging op de Haringvlietbrug van kracht.