Eerste brug passeert de Westsluis van Terneuzen

Nieuwsbericht

Eerste brug passeert de Westsluis van Terneuzen

Gepubliceerd op: 31 mei 2022

Op zondag 29 mei 2022 is het transport van de deuren, bruggen en onderhoudsvoorzieningen voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen aangekomen in Vlissingen-Oost. In de Scaldiahaven wordt de lading zorgvuldig geïnspecteerd en overgeladen op pontons en gereed gemaakt voor vertrek naar de tijdelijke opslaglocatie in Westdorpe.

Als eerste vervoeren we op dinsdagavond 31 mei 2022 een brug. De brug heeft een lengte van 86 m en weegt 1275 ton. De reis van de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost naar de Autichehaven in Westdorpe wordt begeleid door duw- en sleepboten over de Westerschelde en duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. We verwachten rond 21.00 uur dat het ponton met de eerste brug de Buitenhaven West invaart om vervolgens door de Westsluis te gaan.

In opslag

We hebben de deuren en bruggen nog niet nodig bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Ze gaan daarom eerst in opslag in de Autrichehaven in Westdorpe. Er zijn 6 afzonderlijke transporten nodig om alles vanuit Vlissingen naar Westdorpe te vervoeren. De transporten vertrekken waarschijnlijk voornamelijk ’s avonds vanuit Vlissingen en komen 's nachts in Westdorpe aan. Daarbij passeren ze de Westsluis van het sluizencomplex in Terneuzen.

Planning

Dinsdagavond 31 mei passeert de eerste brug. Woensdag-, donderdag- en vrijdagavond volgt elke avond een deur. De tweede brug verwachten we zondag. Dinsdag 7 juni is de laatste deur aan de beurt en de diverse onderdelen. Dit is een voorlopige planning.