Werkzaamheden

Werkzaamheden voetpad Sint Servaasbrug in Maastricht; 3 – 5 mei 2022

Gepubliceerd op: 29 april 2022

Aannemerscombinatie Mourik – Dynniq gaat namens Rijkswaterstaat werkzaamheden uitvoeren aan het zuidelijk voetpad op de Sint Servaasbrug. Het werk vindt plaats op 3, 4 en 5 mei 2022.

Ontzet

Een deel van het voetpad is ontzet door een kapotte scharnier. Daarom hebben we dit deel van de brug laten afzetten met hekken. Het gaat om het beweegbare deel aan de oostkant van het zuidelijk voetpad. Dit beweegbare deel noemen we een aanbrug. Dit beweegt mee als de brug omhoog en omlaag moet. De brug heeft in totaal 4 aanbruggen.

Werkzaamheden 3 mei 2022

Op 3 mei tussen ongeveer 08.00 – 15.00 uur inspecteert de aannemer alle 4 aanbruggen. De onderkant wordt vanaf een schip met een hoogwerker onderzocht. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de staat van de scharnieren aan de onderkant van de aanbruggen.

Na de inspectie worden de aanbruggen die opgeknapt moeten worden uit de brug gehesen. Dit gebeurt met behulp van een kraanschip tussen ongeveer 15.00 – 17.00 uur. Het gaat in ieder geval om de aanbrug die nu ontzet is. Deze wordt weggebracht om te worden gerepareerd. Begin juni 2022 is de aanbrug weer gemaakt en kan hij terug worden geplaatst.

Stremming 3 mei 2022

Tijdens de controle van de onderkant van de brug wordt ook het voetpad aan de noordkant afgesloten. Dit zal tot ongeveer 12.00 uur duren. Voetgangers kunnen dan gebruik maken van het wegdek van de brug. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Tijdens het hijswerk kan het voorkomen dat de voetgangers en fietsers even worden tegengehouden. Het wegdek zal daarbij dan ook worden afgesloten in verband met de veiligheid.

Werkzaamheden 4 en 5 mei 2022

Op 4 mei plaatsen we een hangsteiger aan het zuidelijk voetpad op de plek waar de aanbrug is weggehaald. Met behulp van deze hangsteiger kan de aannemer reparaties uitvoeren aan de brug. Deze reparaties vinden vanaf 5 mei overdag plaats.

Hoewel Mourik - Dynniq zijn best doet om geluidsoverlast te vermijden, kan het voorkomen dat u even geluidsoverlast ervaart. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip hiervoor.

Terugplaatsen aanbrug

Begin juni verwachten we dat de aanbrug gerepareerd is en we hem terug kunnen plaatsen. Dan verwachten we dezelfde maatregelen als op 3 mei.

Veiligheid

Zowel wij als Mourik – Dunniq vinden veiligheid heel belangrijk. De Sint Servaasbrug zal tijdens de reparatie van het brugdeel zodanig afgezet worden, dat het wegverkeer hier veilig gebruik van kan blijven maken. Na het herstel is de brug weer helemaal veilig te gebruiken.