Werkzaamheden

Werkzaamheden A20 oprit Marathonweg bij Vlaardingen; 29 april – 2 mei 2022

Gepubliceerd op: 26 april 2022, 14.42 uur - Laatste update: 26 april 2022, 16.16 uur

Van vrijdag 29 april 21.00 tot maandag 2 mei 2022 05.00 uur werkt bouwcombinatie BAAK in opdracht van ons dag en nacht op de oprit vanaf de Marathonweg naar de snelweg A20 richting Hoek van Holland. Hiervoor wordt de oprit en de rechterrijstrook op de A20 afgesloten. Op zaterdag werkt BAAK ook onder het viaduct van de Marathonweg.

Voor de Blankenburgverbinding wordt de snelweg A20 tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen verbreed naar 3 rijstroken per rijrichting. De op- en afritten bij de Marathonweg en de Holysingel worden op deze situatie aangepast. Dit gebeurt tijdens weekendafsluitingen.

Dit weekend is de oprit vanaf de Marathonweg richting Hoek van Holland aan de beurt en wordt meteen de A20 op die plek deels verbreed. Ook voert BAAK onder het viaduct op zaterdag overdag betonreparaties uit.

Hinder

Tijdens de weekendafsluiting gaat het werk dag en nacht door, onder meer met grote en zware machines en er is veel werkverkeer. Werkzaamheden als frezen, graven en het plaatsen van vangrails zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Afsluitingen en omleidingen

Om het werk veilig uit te kunnen voeren, zijn van vrijdag 29 april 21.00 tot maandag 2 mei 05.00 uur verschillende verkeersmaatregelen nodig:

  • De oprit vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Hoek van Holland is dicht. Verkeer wordt omgeleid naar de A20 richting Rotterdam en kan bij op- en afrit 9 Vlaardingen keren en de A20 richting Hoek van Holland oprijden.
  • Op de Marathonweg richting het zuiden is ter hoogte van de A20 1 rijstrook beschikbaar.
  • Op de A20 is ter hoogte van de oprit de rechterrijstrook dicht. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs het werk rijden. Op zaterdag en zondag overdag moet verkeer op de A20 richting Hoek van Holland rekening houden met 15 tot 20 minuten vertraging.
  • De Broekpolderweg is aan de kant van Vlaardingen alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Zoals gebruikelijk worden de omleidingsroutes met gele borden aangegeven.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de A20 in 2022

Kijk voor een compleet overzicht van de werkzaamheden in 2022 op de website van de Blankenburgverbinding over de A20.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de snelweg A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op de website van de Blankenburgverbinding.