Werkzaamheden

Weekendafsluiting A13 richting Rotterdam van 18 tot 21 maart 2022

Gepubliceerd op: 11 maart 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 11:57

Van vrijdagavond 18 maart 22.00 uur tot maandag 21 maart 2022 05.00 uur is de snelweg A13 afgesloten tussen Delft Zuid (oprit 10) en knooppunt Kleinpolderplein. Weggebruikers richting Rotterdam rijden dan om via de snelweg A4 en moeten rekening houden met 10 tot 15 minuten extra reistijd.

Rijkswaterstaat werkt tussen Rotterdam en Delft aan de aansluiting van de snelweg A13 op de snelweg A16 Rotterdam. Doorgaand verkeer rijdt hier in de toekomst over een verbindingsboog.

Werkzaamheden

Tijdens de weekendafsluiting wordt de A13-rijbaan richting Rotterdam verlegd naar de plek waar tot begin maart de rijbaan richting Den Haag lag. Zo ontstaat er ruimte om de Hofwijktunnel en de duiker bij de Tempelweg af te bouwen. Deze moeten worden verlengd, omdat de snelweg A16 Rotterdam in het midden van de A13 aansluit. Op deze manier kan er veilig en zonder grote hinder verder worden gewerkt aan de A16 Rotterdam, die naar verwachting eind 2025 wordt geopend.

Als de werkzaamheden door (weers)omstandigheden niet kunnen worden uitgevoerd, dan schuift de afsluiting een weekend op.

Omleidingen

Tijdens het weekend van 18 tot 21 maart geven gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg de omleidingsroutes aan. Verkeer vanuit Den Haag richting Rotterdam rijdt om via de snelweg A4 en knooppunt Kethelplein.

Op- en afritten

Tijdens de werkzaamheden zijn ook snelwegoprit 10b (Delft Zuid), snelwegoprit 11 (Berkel en Rodenrijs) en snelwegafrit 11 (Berkel en Rodenrijs) afgesloten voor verkeer.

Tankstation, bedrijven en parkeerplaats Vrijenban niet bereikbaar

Tijdens de afsluiting van de A13 richting Rotterdam zijn het tankstation, de bedrijven en de parkeerplaats Vrijenban niet bereikbaar. Vrachtwagens op de rustplaats worden op vrijdag 18 maart vanaf 15.00 uur gevraagd om de parkeerplaats te verlaten.

Vervolg: afsluiting A13 richting Rotterdam najaar 2022

In het najaar van 2022 is het werk aan de duikers afgerond en verleggen we de rijbaan richting Rotterdam ook naar de definitieve locatie. Dat zal wederom gebeuren tijdens een weekendafsluiting. 

Nieuwe snelweg: A16 Rotterdam

Rijkswaterstaat werkt aan de A16 Rotterdam: een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16. De 11 km lange verbinding is de 1e snelweg in Europa met een energieneutrale tunnel. De A16 Rotterdam moet bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Rotterdam en Lansingerland. Eind 2025 wordt de nieuwe A16 in gebruik genomen.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.