Vervanging installaties brug Sluiskil afgerond

Nieuwsbericht

Vervanging installaties brug Sluiskil afgerond

Gepubliceerd op: 28 maart 2022 - Laatste update: 29 maart 2022, 08:58

De vervanging van installaties en ombouw naar bediening op afstand van de brug bij Sluiskil zijn afgerond. Sinds dinsdagochtend 29 maart 2022, 06.00 uur is de brug weer open voor verkeer.

Van 1 maart tot 29 maart 2022 06.00 uur zijn alle elektrotechnische en besturingsinstallaties van de brug vernieuwd en is de brug gereed gemaakt voor bediening op afstand vanuit de Nautische Centrale in Terneuzen.

Voorbereidingen ombouw brug Sluiskil

Om de stremming zo compact mogelijk te houden werden de afgelopen maanden de nieuwe besturingskasten en bekabeling al in de brug geplaatst en opgebouwd naast de oude installaties. De renovatie was nodig omdat de elektrotechnische en besturingsinstallaties van de brug het einde van hun levensduur naderden. Hierdoor nam de kans op storingen toe.

Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de Zeeuws-Vlaamse kanaalzone over de weg en over het water ook in de toekomst vlot en veilig bereikbaar blijft.

Werkzaamheden draaibrug Sas van Gent

De volgende brug in dit project die wordt omgebouwd is de draaibrug Sas van Gent. Deze krijgt in de periode van 24 mei tot 21 juni 2022 nieuwe systemen en installaties. In die periode is het wegverkeer daar gestremd en geldt er een omleidingsroute. Voor fietsers en voetgangers zal er een pontje varen.

Meer informatie hierover is te vinden op de projectpagina.