Werkzaamheden

Verkeershinder door grondonderzoek brug en viaducten A44; 4 april tot 12 mei 2022

Gepubliceerd op: 30 maart 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 14:17

Rijkswaterstaat doet in april en mei 2022 onderzoek naar de ondergrond van de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct in de snelweg A44.

De Kaagbrug en de viaducten worden over een aantal jaren vervangen. Goed inzicht in de ondergrond is belangrijk om een nieuw ontwerp voor de brug en de viaducten te kunnen maken. Verkeer op de snelweg A44 en op lokale wegen kan verkeershinder ervaren. Door gedeeltelijk ’s nachts te werken en de inzet van verkeersregelaars is de extra reistijd beperkt.

Kaagbrug snelweg A44

Verkeershinder

Van maandag 4 tot woensdag 20 april 2022 wordt er overdag onderzoek gedaan onder de brug en de viaducten. Hierbij worden verkeersregelaars ingezet om het lokale verkeer te begeleiden. Van maandag 2 mei tot donderdag 12 mei zijn er diverse nachtelijke afsluitingen van op- en afritten op de A44.

Het betreft hier de op- afritten: 1) Oude Wetering, 2) Kaag Dorp, 3) Noordwijkerhout en 5) Sassenheim. De op- en afritten zijn wisselend afgesloten, waardoor verkeer altijd gebruik kan maken van een van deze op- of afritten. De extra reistijd is hierdoor beperkt.

Vernieuwen bruggen en viaducten A44

De A44 tussen Haarlemmermeer en Wassenaar is aangelegd in de jaren 30. Door de jaren heen is de weg intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. 4 van de 17 bruggen en viaducten in de snelweg zijn nu aan vervanging toe. De overige 13 bruggen en viaducten worden nog nader onderzocht. Aan de hand van de uitkomst van de onderzoeken wordt bepaald of en wanneer deze vernieuwd moeten worden.

Door de bruggen en viaducten te vernieuwen, blijft de A44 ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar. De Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct in de A44 maken deel uit van de grote vervangings- en renovatieopgave van Rijkswaterstaat. Onlangs is de planfase gestart om meer inzicht te krijgen in de uitgangspunten voor het project.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming. Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina A44 vernieuwen bruggen en viaducten.