Werkzaamheden

Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) door onderhoudswerkzaamheden; 6 – 8 april 2022

Gepubliceerd op: 23 maart 2022 - Laatste update: 26 januari 2023, 12:20

De Heinenoordtunnel (A29) is vanwege regulier onderhoud in de nacht van woensdag 6 april op donderdag 7 april 2022 dicht richting Rotterdam. En van donderdag 7 april op vrijdag 8 april richting Bergen op Zoom. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Afsluitingen Heinenoordtunnel

  • In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april van 00.00 tot 05.00 uur is de tunnelbuis richting Rotterdam (richting het Noorden), inclusief oprit Oud-Beijerland (21) afgesloten.
  • In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april van 00.00 tot 05.00 uur is de tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting het Zuiden), inclusief oprit Barendrecht (20) afgesloten.

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A16, A17 en autoweg N217.

Richting Barendrecht/Rotterdam (richting Noorden)

  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden)

  • Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.
  • Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, westen van Noord-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Toekomstige afsluitingen voor onderhoud

Rijkswaterstaat voert 6 keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan beide buizen van de Heinenoordtunnel. De volgende afsluitingen voor regulier onderhoud zijn in de nacht van 8 op 9 en van 9 op 10 juni 2022. Op de projectpagina renovatie Heinenoordtunnel staat ook de planning van het reguliere onderhoud.

Over de werkzaamheden

Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we bijvoorbeeld de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.

Combineren van werkzaamheden

Waar mogelijk maken we van deze afsluitingen gebruik om tegelijkertijd voorbereidende onderzoeken en werkzaamheden uit te voeren voor de renovatie Heinenoordtunnel die gepland staat in 2023 en 2024. Door werkzaamheden te combineren beperken we zoveel mogelijk de verkeershinder voor de weggebruiker.

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de projectpagina renovatie Heinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. U kunt renovatie ook volgen via Facebook.

Later in april zijn er ook een aantal nachtafsluitingen van de Haringvlietbrug (A29).

Meer informatie werkzaamheden Heinenoordtunnel

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of de website VanAnaarBeter. Stuur een tweet naar het Twitteraccount of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).