Werkzaamheden

A20 Maassluis - Vlaardingen-West afgesloten in het weekend van 1 tot 4 april 2022

Gepubliceerd op: 28 maart 2022

Voor grootschalige werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding gaat de snelweg A20 aankomend weekend dicht tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg).

Tussen vrijdagavond 1 april 22.00 uur en maandagochtend 4 april 2022 05.00 uur is de A20 in beide richtingen dicht. De opritten in Maassluis en Vlaardingen gaan vrijdagavond vanaf 21.00 uur dicht. In de nacht is de rijbaan richting Rotterdam ook afgesloten tussen Vlaardingen-West en het Kethelplein.

Volg de omleidingsroutes

Weggebruikers wordt aangeraden om de omleidingsroute via de N223 en snelweg A4 te volgen. Bij de vorige afsluiting van de snelweg A20 was het extreem druk op de lokale wegen tussen Maassluis en Vlaardingen. De hoofdroutes zijn weliswaar langer, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze wel sneller. We adviseren reizigers tussen Vlaardingen en Maassluis gebruik te maken van de metro of de fiets.

Hinder

In het weekend wordt dag en nacht gewerkt. Werkzaamheden als frezen, asfalteren, het plaatsen van de vangrail en het verwijderen en plaatsen van portalen, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Voor het werk aan een wateronderdoorgang worden damwanden aangebracht, dit gebeurt op zaterdag en zondag overdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Mogelijk is ook de verlichting van de bouwplaats te zien in de omgeving.

Meer informatie

Dit is het 2e van in totaal 14 weekenden met afsluitingen in 2022. Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website Blankenburgverbinding. Op de website kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Gebruikers krijgen vervolgens automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.