206 werknemers uit De Liemers fietsen samen rondje om de aarde

Nieuwsbericht

206 werknemers uit De Liemers fietsen samen rondje om de aarde

Gepubliceerd op: 17 december 2021

Vijf keer van De Liemers naar China of meer dan een rondje om de aarde. Het afgelopen halve jaar in 2021 fietsten deelnemers aan de FietsChallenge A12 samen in totaal 54.393 km.

206 fietsers, medewerkers van 8 bedrijven én individuele fietsers uit De Liemers, deden mee aan de fietsactie van A12 Slim Reizen. Samen bespaarden ze 9.954 kg CO2. Ze droegen daarmee bij aan de vermindering van de drukte op de snelweg A12, vergrootten hun persoonlijke gezondheid en de gefietste kilometers leverden een geldbedrag op voor goede doelen in de regio. Vanwege dit succes krijgt de FietsChallenge A12 volgend voorjaar een vervolg.

Auto laten staan

‘We wilden met deze actie mensen uitdagen om een tijdje de auto te laten staan en de fiets te pakken’, vertelt Sandra Faessen van A12 Slim Reizen. ‘Fietsen is gezond. Je begint en eindigt de dag met goede energie. En je bespaart reiskosten. Als meer mensen met de fiets naar hun werk gaan in plaats van met de auto, leidt dat tot minder verkeer op de A12 en de lokale wegen. Omgerekend hebben de fietsers samen 9.954 kg aan CO2-uitstoot bespaard.’

Daarnaast fietsten de deelnemers ook voor het goede doel. Er gaat in totaal € 6.790 naar 6 goede doelen in de regio. In het bedrijvenklassement haalde de IA Groep uit Duiven de eerste plaats. Hun donatie ging naar Stichting Bergh in het Zadel, die geld inzamelt voor onderzoek naar kankerbestrijding.

A12 Slim Reizen

De FietsChallenge A12 wordt georganiseerd door het project A12 Slim Reizen. In dit project werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.