Werkzaamheden

A2: nachtafsluiting tussen oprit (40) Kelpen-Oler en knooppunt Het Vonderen (richting Maastricht); 3 - 4 december 2021

Gepubliceerd op: 18 november 2021, 13.42 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 15.06 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2. Hierdoor is de A2 tussen oprit (40) Kelpen-Oler en knooppunt Het Vonderen in de richting van Maastricht afgesloten van vrijdag 3 december 21.00 uur tot zaterdag 4 december 2021 09.00 uur.

Ook tussengelegen op- en afritten zijn afgesloten evenals parkeergelegenheid Ellerbrug. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd.

Afsluitingen A2

Van vrijdag 3 december 21.00 uur tot zaterdag 4 december 2021 09.00 uur gelden de volgende afsluitingen:

  • oprit (4) Kelpen-Oler van de snelweg A2 richting Maastricht;
  • parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Ellerbrug gelegen aan de A2 richting Maastricht;
  • op- en afrit (41) Grathem van de A2 richting Maastricht;
  • oprit (42) Wessem van de A2 richting Maastricht;
  • afrit (43) Maasbracht van de A2 richting Maastricht;
  • op- en afrit (44) Sint Joost van de A2 richting Maastricht.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Tevens worden er verkeersregelaars ingezet.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2021 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben. Zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).