A10: nachtelijke afsluitingen Coentunnel; 15 - 18 november 2021

Werkzaamheden

A10: nachtelijke afsluitingen Coentunnel; 15 - 18 november 2021

Gepubliceerd op: 12 november 2021

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 november 2021 is de Coentunnel in Amsterdam 4 nachten gesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit.

Iedere nacht is er 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten. Alleen in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam. Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8

De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 20 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.