Wijkertunnel weer open voor vrachtverkeer en touringcars (A9)

Nieuwsbericht

Wijkertunnel weer open voor vrachtverkeer en touringcars (A9)

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021 - Laatste update: 28 oktober 2021, 17:03

De Wijkertunnel (A9) is vanaf vrijdagochtend 29 oktober 2021 05.00 uur in beide richtingen weer open voor vrachtverkeer en touringcars. In de nacht van 27 op 28 oktober 2021 zijn de ventilatoren teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Alkmaar, waardoor deze buis ook kan worden vrijgegeven.

2 weken geleden is de tunnelbuis van de Wijkertunnel richting Amsterdam al opengesteld. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen weken de ventilatoren uit de tunnelbuis richting Alkmaar gerepareerd, getest en opgehangen. Half oktober is de ventilatiecapaciteit in de tunnelbuis richting Amsterdam hersteld.