Werkzaamheden Zuidpier IJmuiden gereed

Nieuwsbericht

Werkzaamheden Zuidpier IJmuiden gereed

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021

Rijkswaterstaat rondt deze week de werkzaamheden aan de Zuidpier in IJmuiden af. Vrijdag 15 oktober 2021 wordt de pier aan het eind van de dag weer opengesteld voor publiek.

De komende dagen volgen nog kleine afrondende werkzaamheden die geen hinder opleveren voor recreanten op de pier.

Gunstig weer

Om de vrachtwagens met bouwmaterialen veilig de pier op en af te laten rijden, was sinds 19 juli 2021 de pier doordeweeks gesloten voor recreanten. Door de relatief gunstige weersomstandigheden kon de pier gedurende de weekenden doorgaans open blijven voor publiek, op 1 extra werkweekend na. De klus is binnen de verwachte tijd geklaard.

Informatie pieren IJmuiden

De Zuidpier fungeert primair als golfbreker van de waterkering van het sluizencomplex IJmuiden en laat de scheepvaart veilig de sluizen van IJmuiden bereiken of verlaten. De functie van een golfbreker is om de energie uit de golven te halen en daarmee de scheepvaart en de primaire waterkering van het sluizencomplex te beschermen.