Weekendafsluiting hoofdrijbaan A2 ter hoogte van ‘s-Hertogenbosch (richting Eindhoven); 22 - 25 oktober 2021

Werkzaamheden

Weekendafsluiting hoofdrijbaan A2 ter hoogte van ‘s-Hertogenbosch (richting Eindhoven); 22 - 25 oktober 2021

Gepubliceerd op: 15 oktober 2021 - Laatste update: 23 oktober 2021, 13:36

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2. Hierdoor is de hoofdrijbaan van de A2 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch tussen knooppunt Empel en knooppunt Vught in de richting van Eindhoven afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 22 oktober 21.00 uur tot maandag 25 oktober 05.00 uur.

Verkeer kan wel gebruik maken van de parallelrijbaan. Weggebruikers dienen door omleidingen en filevorming rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Brug Hedel eerder open dan gepland

Update 23-10-2021: De werkzaamheden aan brug Hedel zijn eerder afgerond dan verwacht. Dit betekent dat de brug tijdens de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan A2 bij ’s-Hertogenbosch nog afgesloten is. Het is daarmee op zaterdag geen alternatieve route om de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan A2 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch richting Eindhoven te mijden.

Afsluiting hoofdrijbaan A2

Van vrijdag 22 oktober 21.00 uur tot maandag 25 oktober 2021 05.00 uur is de hoofdrijbaan A2 afgesloten tussen knooppunt Empel en knooppunt Vught richting Eindhoven.

Let op: de parallelrijbaan is wel geopend voor het verkeer. Ter hoogte van afsluiting op de hoofdrijbaan en op de parallelrijbaan kan vertraging ontstaan als gevolg van filevorming.

Omleidingsroutes

Het verkeer vanuit Utrecht/Rotterdam ter hoogte van knooppunt Empel richting Eindhoven en wordt ter hoogte van de afsluiting over de parallelrijbaan geleid. Het verkeer ter hoogte van knooppunt Everdingen in de richting van Eindhoven wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A27/A58 richting Breda/Tilburg en Eindhoven

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).