Onderhoud John S. Thompsonbrug Grave: we zijn over de helft

Nieuwsbericht

Onderhoud John S. Thompsonbrug Grave: we zijn over de helft

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021

De John S. Thompsonbrug krijgt momenteel een grondige opknapbeurt. De bovenbouw van de brug krijgt een nieuwe verflaag. Hierdoor komen de typerende regenboogkleuren weer terug.

Ook versterken we de constructie van de brug, zodat die voor verkeer zwaarder dan 10 ton weer toegankelijk wordt. In 2022 vervangen we ook nog het wegdek en het fietspad van de brug.

Schilderwerkzaamheden John S. Thompsonbrug

Inmiddels zijn we aan het werk op brugdeel 5. Dat betekent dat we met de schilderwerkzaamheden over de helft zijn. Benieuwd hoe de eerste 4 brugdelen hun oorspronkelijke kleur terugkregen? U ziet het in de onderstaande video.

(Een vakwerkbrug met verschillende kleuren.) VOICE-OVER: De John S. Thompsonbrug wordt vanwege zijn opvallende kleuren ook wel Regenboogbrug genoemd. Maar de kleuren zijn vervaagd. Daarom herstellen schilders de brug in oude glorie. Tijdens deze schilderbeurt is de brug gewoon open. Aannemer GSB bedacht hiervoor een handig systeem, de slim-fit-coat. Dit is een soort mobiele bedrijfshal die we over een brugdeel schuiven. De schilders doen boven in de bedrijfshal veilig hun werk en het verkeer rijdt er gewoon onderdoor. Is er een brugdeel klaar, dan verplaatst de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel. Die verhuizing duurt twee dagen. In het weekend van 3 en 4 juli was het weer zover: de bedrijfshal verplaatste naar het vijfde brugdeel. In totaal zijn er negen brugdelen. De werkzaamheden zijn dus al op de helft. We verwachten in de zomer van 2022 helemaal klaar te zijn met schilderen. De John S. Thompsonbrug werd gebouwd in 1928. Daardoor zijn bepaalde onderdelen nu versleten. Dit is niet direct gevaarlijk, maar we gaan het wel herstellen. De werkzaamheden worden tegelijk met het schilderwerk uitgevoerd en moeten eind 2021 klaar zijn. Zwaar verkeer wordt tot die tijd omgeleid. Eind 2022 vervangen we ook het wegdek en het fietspad. Rijkswaterstaat werkt continu aan de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en tientallen bruggen, sluizen en stuwen. Zo zorgen we dat het verkeer vlot doorstroomt en Nederland veilig blijft. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/bruggrave. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2021.) LEVENDIGE MUZIEK DIE WEGEBT