Werkzaamheden

Nachtafsluitingen Zeeburgertunnel (A10); 27 – 29 september 2021

Gepubliceerd op: 27 september 2021

Rijkswaterstaat voert 2 nachten onderhoudswerkzaamheden uit in de Zeeburgertunnel. Elke nacht is 1 tunnelbuis afgesloten. We adviseren weggebruikers goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met een langere reistijd van 15 minuten.

Afsluitingen en omleiding

  • Maandag 27 september vanaf 23.00 uur tot dinsdag 28 september 2021 05.00 uur is de oostbuis (van Amsterdam Zuidoost richting Amsterdam Noord) afgesloten. Ook de verbindingsboog van de snelweg A1 richting de tunnel is afgesloten.
  • Dinsdag 28 september vanaf 23.00 uur tot woensdag 29 september 2021 05.00 uur is de westbuis (van Amsterdam Noord richting Amsterdam Zuidoost) afgesloten.

Er is een omleiding voor het verkeer via de snelweg A10 West/Zuid/Oost. En voor lokaal verkeer via de Schellingwouderbrug.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeeburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Tijdens deze nachten worden de tunnelbuizen schoongemaakt. Ook vindt er een constructieve inspectie plaats en wordt het gras rondom het tunnelgebied gemaaid.

De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder. Maar, veiligheid staat altijd voorop; onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden via de pagina Geplande werkzaamheden.