Handhavingscamera's Haringvlietbrug gaan aan

Nieuwsbericht

Handhavingscamera's Haringvlietbrug gaan aan

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Dinsdag 31 augustus 2021 gaan 2 flitscamera’s op de Haringvlietbrug (A29) handhaven op de maximumsnelheid. Sinds 23 augustus geldt daar een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/h.

De maximumsnelheid is verlaagd om de brug veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan de geplande werkzaamheden, in 2023.

Flitscamera’s

De rijstroken zijn in beide richtingen door Rijkswaterstaat versmald. Om de verlaagde maximumsnelheid te kunnen handhaven zijn in beide rijrichtingen flitscamera’s geplaatst. De afgelopen week heeft de politie gecontroleerd op de maximumsnelheid met een mobiele radar. Het overgrote deel van de bestuurders hield zich op die momenten goed aan de nieuwe maximumsnelheid.

De politiecontroles worden nu vervangen door de flitscamera’s, die 24 uur per dag en 7 dagen per week aan staan. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie verwachten dat met de handhavingscamera’s bestuurders hun rijgedrag blijven aanpassen en dat dit de (verkeers)veiligheid ten goede komt.