A29: nachtafsluiting tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein (richting Rotterdam); 20-21 september 2021

Werkzaamheden

A29: nachtafsluiting tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein (richting Rotterdam); 20-21 september 2021

Gepubliceerd op: 1 september 2021 - Laatste update: 1 september 2021, 17:36

Rijkswaterstaat voert geplande werkzaamheden uit aan de snelweg A29. Hierdoor is de A29 tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein richting Rotterdam afgesloten van maandag 20 september 22.00 uur tot dinsdag 21 september 2021 05.00 uur.

Ook de tussenliggende op- en afrit (23) Willemstad is afgesloten. Evenals de verbindingsweg A59/A29 ter hoogte van knooppunt Sabina komende vanuit Roosendaal/Zevenbergen richting Rotterdam en verbindingsweg N59/A29 ter hoogte van knooppunt Hellegatsplein komende vanuit Zierikzee richting Rotterdam. weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan stijgen tot 30 minuten.

Afsluiting en omleidingsroutes A29

De snelweg A29 tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein richting Rotterdam is op de volgende plekken afgesloten:

  • A59-A29 verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Sabina vanuit Roosendaal/Zevenbergen in de richting van Rotterdam
  • Op- en afrit (23) Willemstad van de A29 richting Rotterdam
  • A29/N59 verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Hellegatsplein vanuit Zierikzee richting Rotterdam

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A29

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).