A20 dicht voor werkzaamheden in weekend 10 - 13 september 2021

Werkzaamheden

A20 dicht voor werkzaamheden in weekend 10 - 13 september 2021

Gepubliceerd op: 27 augustus 2021, 14:26

Van vrijdagavond 10 september 22.00 uur tot maandagochtend 13 september 05.00 uur 2021 werkt bouwconsortium BAAK op de A20 tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis. BAAK werkt namens Rijkswaterstaat aan de snelweg.

Er is een afsluiting van de snelweg in beide richtingen tussen knooppunt Kethelplein en op- en afrit 7 Maassluis. Alle tussenliggende op- en afritten meegeteld. Er vindt onder andere installatie van nieuwe verkeerssystemen plaats. Ook komen er tijdelijke geluidschermen.

Omleidingen

Om het verkeer om de afsluiting heen te leiden, stellen we omleidingen in. Gele borden geven de routes aan. Het gaat om de volgende omleidingen:

  • Doorgaand verkeer tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis wordt omgeleid via de snelweg A4, de N223, knooppunt Westerlee en de A20 (v.v.).
  • Verkeer voor Vlaardingen wordt omgeleid via A20 afrit 10 Schiedam Noord, Hargalaan, Burgemeester Heusdenslaan en via A4 afrit 16 Vlaardingen Oost.

Om het verkeer in Vlaardingen en Maassluis zo goed mogelijk door te laten rijden, passen we tijdelijk op verschillende plekken verkeerslichten aan. Ook zetten we verkeersregelaars in. Het verkeer moet rekening houden met 10 tot 30 minuten vertraging.

Werktijden en hinder

Het werk op de A20 gaat tussen 10 en 13 september dag en nacht door. Dit zorgt voor geluid in de omgeving, door bijvoorbeeld het verwijderen en plaatsen van vangrails. Maar ook door wegwerkzaamheden, zoals het frezen van asfalt, het slijpen in het wegdek voor het aanbrengen van detectielussen, asfalteren en het plaatsen van barriers. Ook kan ’s nachts verlichting te zien zijn. Werkzaamheden met veel geluid, zoals het aanbrengen van damwanden en portalen, voeren we overdag uit.

De werkzaamheden

De werkzaamheden die we uitvoeren, bestaan uit het vervangen van de verkeerssystemen en het verleggen en verbreden van enkele op- en afritten. Ook brengen we tijdelijke geluidschermen aan en een paar damwanden voor het vervangen van een duiker én herstellen van het viaduct Holysingel (Vlaardingen).

In 2022 meer afsluitingen nodig

In 2022 maken we 2 duikers onder de A20 en verbreden we de A20. Volgend jaar zullen er daarom meerdere weekenden werkzaamheden en afsluitingen van de A20 zijn.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op de website van de Blankenburgverbinding.