Werkzaamheden Utrechtsebaan (A12) in augustus 2021

Werkzaamheden

Werkzaamheden Utrechtsebaan (A12) in augustus 2021

Gepubliceerd op: 29 juli 2021 - Laatste update: 13 januari 2022, 09:10

In augustus en september 2021 worden er nachtelijke werkzaamheden uitgevoerd aan de Utrechtsebaan (A12). Dat gebeurt op het weggedeelte tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan en de op- en afrit 3 'Bezuidenhout'. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gemeente Den Haag.

De Utrechtsebaan is het verdiept aangelegde stuk rijksweg van de A12 en loopt tussen de Zuid-Hollandlaan en de gemeentegrens bij Voorburg. Hoewel het een A-weg is, is dit stuk in beheer van de gemeente Den Haag en worden de werkzaamheden uitgevoerd door de gemeente.

Het werk bestaat uit het schoonmaken en inspecteren van de waterafvoer en het riool onder de Utrechtsebaan. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor het renoveren van de weg. Deze renovatie vindt later in 2021 plaats.

Wanneer?

  • in de nachten van 9, 10, 11 en 12 augustus 2021;
  • in de nachten van 16, 17, 18 en 19 augustus 2021;
  • in de nachten van 23, 24, 25 en 26 augustus 2021;
  • in de nachten van 30 en 31 augustus en 1 en 2 september 2021.

De afsluitingen zijn van 22.00 uur tot 05.00 uur.

Omleidingsroutes

Gedurende de nachten van 25 en 26 augustus 2021 is de Utrechtsebaan in beide richtingen volledig afgesloten en wordt al het verkeer omgeleid.

Bij de overige nachten wordt slechts 1 rijstrook per rijrichtingen afgesloten. Er blijft dan dus altijd 1 rijstrook per rijrichting open. Wel zullen gefaseerd de op- en afritten afgesloten zijn. Er zijn dan lokale omleidingen van toepassing.

  • verkeer in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en snelweg A4;
  • verkeer in en uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid over de Rotterdamsebaan (S100 en S107).

Werkzaamheden Utrechtsebaan

De Utrechtsebaan (A12) krijgt een grote onderhoudsbeurt. De Utrechtsebaan is een verdiept aangelegd stukje snelweg A12, tussen de gemeentegrens bij Voorburg en de Zuid-Hollandlaan in het centrum van Den Haag. Dagelijks rijden 60.000 auto’s over deze belangrijke toegangsweg naar het centrum. Om te zorgen dat Den Haag goed bereikbaar blijft, wordt de Utrechtsebaan opgeknapt.

In juni en augustus 2021 wordt het groot onderhoud voorbereid. Tijdens deze fase wordt de Utrechtsebaan geïnspecteerd om precies te kunnen bepalen welke renovatiewerkzaamheden nodig zijn.

Vanaf vrijdag 24 september 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. In deze fase worden de betonnen wanden en ondergrond gerenoveerd. Ook het wegdek, de middenberm en de verkeerstechnische installaties worden vervangen.

Meer informatie werkzaamheden Utrechtsebaan

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Den Haag of de website vanAnaarBeter.