Vervangen verkeerslichtinstallatie kruising N35 - Oostweg bij Enschede; 26 juli - 1 augustus 2021

Werkzaamheden

Vervangen verkeerslichtinstallatie kruising N35 - Oostweg bij Enschede; 26 juli - 1 augustus 2021

Gepubliceerd op: 20 juli 2021, 17:52

Rijkswaterstaat vervangt in de periode van 26 juli tot en met 1 augustus 2021 de verkeerslichten op de kruising autoweg N35 - Oostweg nabij Enschede. Gedurende de werkzaamheden wordt de huidige verkeerslichtinstallatie vervangen door een nieuwe moderne installatie.

In het weekend vanaf vrijdag 30 juli 21.00 tot zondag 1 augustus 20.00 uur is de N35 Enschede (25) tot en met Gronau in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De Oostweg is vanaf de rotonde bij de Moerasspirealaan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A1. Het verkeer moet dan rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten.

Werkzaamheden

Vanaf 18 juni 2021 zijn vooraankondigingen langs de weg geplaatst om de weggebruikers te informeren over de werkzaamheden. De ombouw van de verkeerslichten is in 2 fasen verdeeld.

Fase 1: voorbereidende werkzaamheden

In deze fase (26 - 30 juli 2021) vindt de voorbereiding van de vervanging van de verkeerslichtinstallatie plaats. Het verkeer zal weinig tot geen hinder ondervinden. Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten in werking.

Fase 2: vervanging verkeerslichten

In deze fase (30 juli - 1 augustus 2021) wordt de N35 in beide richtingen vanaf vrijdag 30 juli 21.00 tot zondag 1 augustus 20.00 uur voor het verkeer volledig afgesloten tussen Enschede (25) en de Duitse grens. Er is een omleidingsroute via de A1. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Andere verkeersmaatregelen die genomen zijn:

  • Er worden afzettingen en extra bebording geplaatst.
  • Nood- en hulpdiensten kunnen het werkvak te allen tijde stapvoets passeren.

Toch met de auto onderweg?

  • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Kijk voor actuele verkeersinformatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).