Nieuwsbericht

Nieuwe fietsverbinding door opening fietspad over Reevesluis

Gepubliceerd op: 2 juli 2021 - Laatste update: 7 juli 2021, 12:06

Op 2 juli 2021 opende directeur Netwerkmanagement Marianne Nauta van Rijkswaterstaat Midden-Nederland op een feestelijke manier de nieuwe fietsverbinding tussen Dronten en Kampen.

Het fietspad loopt over de Reevesluis, waardoor de Reevedam wordt verbonden met de Drontermeerdijk. Hiermee is nu een geheel nieuwe fietsverbinding ontstaan tussen de provincie Overijssel en Flevoland.

Nieuwe fietsverbinding

In het natuurgebied Reevediep is 12 km aan nieuw fietspad aangelegd, zowel aan de noord- als zuidzijde van het water. Een doorgaande route vanuit het Reevediep richting de Drontermeerdijk was er nog niet, omdat er gewerkt werd aan de Reevesluis. Sinds vrijdag 2 juli kunnen fietsers vanuit het Reevediep, via de Reevedam en over de Reevesluis, oversteken naar Flevoland. Vervolgens kan men kiezen om in zuidelijke richting naar Elburg te fietsen of noordwaarts richting Roggebot of Dronten. Het is dus een prachtig nieuw fietsrondje Dronten-Kampen.

Projectleider René Waardenburg over de opening van het fietspad: ‘In september 2021 wordt het Reevesluiscomplex officieel pas geopend. Wij willen de inwoners en toeristen in de omgeving al wel laten genieten van dit nieuwe fietspad. Wij merken dat hier veel vraag naar is en mensen er echt naar uitkijken.

Reevediep

Sinds 1 april 2019 is fietsen en wandelen al mogelijk in het Reevediep. Een prachtig nieuw natuurgebied, dat in 2019 werd geopend door Zijne Majesteit de Koning, met honderden ha nieuwe natuur. Doel van het Reevediep is om de waterveiligheid rond Zwolle en Kampen te verbeteren. Het 7 km lange Reevediep stroomt van de IJssel richting het Drontermeer.