'De reis is nu omslachtiger, maar de bestemming meer dan de moeite waard!'

Interview

'De reis is nu omslachtiger, maar de bestemming meer dan de moeite waard!'

Gepubliceerd op: 21 juli 2021, 10:22 - Laatste update: 21 juli 2021, 13:36

De snelweg A9 is een cruciale route om badplaatsen als Bloemendaal en Zandvoort te bereiken. Werkzaamheden aan de snelweg hebben dus ook invloed op strandgangers. 

Op mooie stranddagen is het daarom belangrijk dat strandbezoekers bekend zijn met de werkzaamheden en de mogelijke gevolgen voor hen. Vanuit Zandvoort Marketing is directeur Lana Lemmens verantwoordelijk voor de communicatie richting het publiek. We spraken haar over de invloed van de werkzaamheden op Zandvoort.

Wat betekenen de werkzaamheden van Rijkswaterstaat voor bezoekers aan Zandvoort?

We hebben sinds de start van de werkzaamheden aan de A9 nog maar weinig goed strandweer gehad, dus het is nog een beetje lastig inschatten wat de precieze gevolgen zijn. Maar met mooi weer, zoals afgelopen weekend, weten we: er komen veel mensen en die kunnen te maken krijgen met vertraging. Als je met de auto naar Zandvoort komt, is de A9 natuurlijk 1 van de belangrijkste routes. Via social media hebben we daarom gecommuniceerd dat onze bezoekers rekening moeten houden met de werkzaamheden.

Het is best tegenstrijdig: de werkzaamheden zijn juist nu gepland vanwege de verminderde drukte op de weg door vakanties, maar voor ons is deze periode natuurlijk juist onhandig. Maar het is wat het is. Mensen willen graag naar het strand; gelukkig zijn er ook nog genoeg andere manieren om Zandvoort te bereiken.

Wat adviseer je mensen die naar Zandvoort willen komen?

Pak de fiets of de trein! Zandvoort is de enige badplaats die met een directe treinverbinding te bereiken is. De trein stopt bijna aan het strand en het is veel milieuvriendelijker dan de auto. Die mogelijkheid moet je echt benutten! De NS zorgt in de zomer voor meer treinen. Sinds het spoor is verbeterd, rijden er nu tot wel 6 treinen per uur richting Zandvoort. Natuurlijk kun je nog steeds met de auto komen, maar wij hebben begrepen dat je dan wel rekening moet houden met een half uur vertraging. Check sowieso vooraf je route, of je nu met de trein of met de auto komt.

In september komt de Formule 1 naar Zandvoort. Is Zandvoort dan wel bereikbaar?

Gelukkig wel! Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat de werkzaamheden eind augustus afgerond zijn, ruim op tijd voordat het Formule 1-circus hier begint. Dat is natuurlijk een mega-evenement voor Nederland: we verwachten meer dan 100 duizend bezoekers per dag. Hoewel Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix niet met de auto te bereiken is, zullen veel mensen wel via de A9 naar omliggende plaatsen komen. Vanaf daar kunnen ze met de bus, fiets of trein naar het circuit. De NS zal dan tijdens de piekmomenten zelfs 12 treinen per uur laten rijden. Dus over de bereikbaarheid van Zandvoort hoef je je echt geen zorgen te maken.

We vinden het fantastisch als er veel mensen naar Zandvoort komen. Kom met de trein en je bent zo op het strand. Kom je met de auto, houd dan rekening met vertraging. En bedenk: de reis is nu misschien wat omslachtiger, maar de bestemming is meer dan de moeite waard!