A79 richting Maastricht open voor verkeer

Nieuwsbericht

A79 richting Maastricht open voor verkeer

Gepubliceerd op: 7 mei 2021, 21:10 - Laatste update: 10 mei 2021, 12:02

De A79 richting Maastricht gaat vrijdag 7 mei 2021 rond 22.00 uur weer open voor verkeer. Ter hoogte van viaduct Kunderberg in Voerendaal geldt voorlopig een beperkte maximumsnelheid van 70 km/h. Ook wordt er een tijdelijk inhaalverbod voor vrachtverkeer ingesteld.

Beschadigde betonwapening

Tijdens het groot onderhoud aan de A79, dat momenteel in uitvoering is tussen Hulsberg en Heerlen, is beschadigde betonwapening aan het viaduct Kunderberg ontdekt. Er was al een afsluiting op het traject richting Heerlen vanwege het onderhoud. Om de inspectie van het volledige viaduct uit te voeren, is donderdagmiddag 6 mei ook de andere rijrichting naar Maastricht per direct tijdelijk voor het verkeer afgesloten.

Naar aanleiding van het uitvoeren van de inspectie op vrijdag 7 mei, wordt de weg richting Maastricht weer opengesteld voor verkeer. Richting Heerlen was de A79 volgens planning tot 16 mei afgesloten in verband met groot onderhoud. Uitwerking van ondersteuningsmaatregelen voor dit deel van het viaduct gebeurt de komende dagen. Uitvoering van deze maatregelen gebeurt naar verwachting volgende week.

Omleidingsroutes

Er is een omleiding voor verkeer vanuit Maastricht naar Voerendaal en Heerlen via de A2 en de A76. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Afsluitingen

Er is een afsluiting van de A79 richting Heerlen, tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg. Ook zijn afgesloten:

  • Oprit A79 Hulsberg (4);
  • Af- en oprit A79 Klimmen (5);
  • Afrit A79 Voerendaal (6).

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79 www.rws.nl/a79onderhoud. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).