Nieuwe weekendafsluiting groot onderhoud A6 tussen afrit (11) Lelystad-Noord en afrit (13) Urk richting Emmeloord: 23 - 26 april 2021

Werkzaamheden

Nieuwe weekendafsluiting groot onderhoud A6 tussen afrit (11) Lelystad-Noord en afrit (13) Urk richting Emmeloord: 23 - 26 april 2021

Gepubliceerd op: 14 april 2021, 17:17 - Laatste update: 14 april 2021, 17:18

Van januari tot en met juni 2021 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug. In het weekend van vrijdag 23 april 20.00 uur tot maandag 26 april 2021 05.00 uur is de A6 tussen afrit (11) Lelystad-Noord en afrit (13) Urk richting Emmeloord afgesloten voor al het verkeer.

Door omleidingen kan de extra reistijd oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt bij afrit (11) Lelystad-Noord van de snelweg A6 omgeleid over de N307 en de autoweg N50 richting knooppunt Emmeloord. Het verkeer dat de N50 volgt, komt bij knooppunt Emmeloord uit en kan hier de A6 weer oprijden richting het noorden.

Verschoven en versmalde rijstroken A6

Voorafgaand aan de weekendafsluiting zijn er op de A6 tussen Lelystad-Noord en Swifterbant verschoven en versmalde rijstroken. Doorgaand verkeer is in beide richtingen mogelijk, wel geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/h. Direct na de weekendafsluiting van vrijdag 23 april tot maandag 26 april 2021 blijven bovenstaande condities bestaan tot de volgende weekendafsluiting.

Groot onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. Daarnaast wordt de snelweg veiliger en stiller. Rijkswaterstaat vernieuwt deels de fundering en vervangt het asfalt door een geluidreducerende deklaag. Ook worden de duikers (de verbinding tussen 2 wateren) vervangen en de vluchtstroken verbreed.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. 

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan deze veiligheid: door de aanwijzingen te volgen en snelheidslimieten te respecteren. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet. De Landelijke Eenheid van de politie controleert extra op de naleving hiervan om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A6 tussen Lelystad-Noord en Ketelbrug op: A6: groot onderhoud Lelystad-Noord - Ketelbrug. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op de pagina Geplande werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).