Werkzaamheden

Werkzaamheden fietspaden op de Waalbrug Nijmegen

Gepubliceerd op: 31 maart 2021, 14.37 uur - Laatste update: 31 maart 2021, 18.37 uur

Rijkswaterstaat voert vanaf dinsdag 6 april 2021 werkzaamheden uit aan de fietspaden van de Waalbrug in Nijmegen. Tot begin juni worden de fietspaden en het voetpad voorzien van een nieuwe slijtlaag en gaat een aannemer de voegen in de fietspaden herstellen.

Tijdens de werkzaamheden is telkens 1 van beide fietspaden beschikbaar. Het gemotoriseerd verkeer op de Waalbrug ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Planning werkzaamheden

Vanaf dinsdag 6 april is het oostelijke fietspad op de Waalbrug gedurende 3 weken gesloten in verband met de werkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen de brug via de westkant oversteken. Als het oostelijk fietspad gereed is, wordt vanaf 26 april ook het fiets- en voetpad aan de westkant van de Waalbrug opgeknapt. Dit duurt ongeveer 6 weken. Fietsers kunnen dan via het oostelijke fietspad de Waalbrug over. Voor voetgangers is de westkant voortdurend toegankelijk. Begin juni zijn alle werkzaamheden afgerond. Dan ligt er een breed, rood fietspad, dat echt aansluit op de snelle fietsroute naar Arnhem en de fietsroutes in Nijmegen. En dat ruimte biedt aan het verder groeiende aantal fietsers dat gebruikmaakt van de Waalbrug.

Renovatie Waalbrug

De nieuwe slijtlaag op de fietspaden en het herstel van de voegen zijn de laatste werkzaamheden in het kader van de 1e fase van de renovatie van de Waalbrug. Sinds augustus 2020 heeft de Waalbrug een nieuw betondek en is de busbaan veranderd naar een fietspad in 2 richtingen. In een later stadium gaat Rijkswaterstaat de staalconstructie schilderen en de oorspronkelijke vormgeving van de Waalbrug terugbrengen. Dit gebeurt uiterlijk over 10 jaar.