Nieuwsbericht

N61 tussen Schoondijke en IJzendijke weer open voor verkeer

Gepubliceerd op: 3 maart 2021 - Laatste update: 3 maart 2021, 09:43

De N61 tussen Schoondijke en IJzendijke is dinsdag 2 maart 2021 aan het einde van de avond weer opengesteld voor verkeer. In de afgelopen dagen is herstel uitgevoerd aan de weg, dat is inmiddels afgerond.

Bij de parallelweg van de N61 ter hoogte van Schoondijke was een verzakking van de ondergrond geconstateerd. Om de veiligheid te waarborgen en om onderzoek en herstel uit te kunnen voeren, waren zowel de N61 als de parallelweg tussen Schoondijke en IJzendijke afgesloten.

Uitgevoerd onderzoek liet zien dat er naast verzakte ondergrond ook sprake was van natte ondergrond. De natte ondergrond is inmiddels weggegraven, geotextiel is aangebracht, en daar bovenop liggen verdicht zand en het wegdek.

Komende periode houdt Rijkswaterstaat het herstelde stuk weg extra in de gaten, in aanvulling op reguliere inspecties.