Rijkswaterstaat: pas op voor gevaarlijke rijomstandigheden door sneeuwresten en opvriezing

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat: pas op voor gevaarlijke rijomstandigheden door sneeuwresten en opvriezing

Gepubliceerd op: 8 februari 2021 - Laatste update: 8 februari 2021, 19:52

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers ook vanavond en morgen (8 en 9 februari 2021) rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van sneeuw- en ijsresten op de snelwegen. Ook is er kans op opvriezen van natte weggedeelten als de temperatuur vannacht gaat dalen.

Er wordt met man en macht gewerkt om de wegen schoon te krijgen, maar de huidige weersomstandigheden zorgen nog altijd voor verraderlijke gladheid, zichtbaar én onzichtbaar.

Advies weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert om -als je de weg op gaat- de actuele weer- en verkeerinformatie te volgen. Houd rekening met gladheid en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan. Matig de snelheid, houd afstand tot andere weggebruikers en tot onze gladheidbestrijders, rem rustig en wissel niet onnodig van rijkstrook.

De sneeuwval en harde wind verdwijnen langzaam uit het land, maar de gevolgen van het winterse weer zijn op de weg nog goed merkbaar. De aanhoudende lage temperaturen zorgen er voor dat natte weggedeelten kunnen opvriezen, met verraderlijke onzichtbare gladheid als gevolg.

Gladheidbestrijding

De gladheidbestrijding is nog altijd in volle gang. Met 1200 mensen en 900 wagens wordt 24/7 doorgewerkt om de wegen sneeuw- en ijsvrij te krijgen. Rijkswaterstaat heeft sinds zaterdagavond 52 miljoen kg zout gestrooid. Dit is een record in 1 weekend.

De actuele situatie op de weg is te volgen op het Twitteraccount @RWSverkeersinfo. Op de website Rijkswaterstaat strooit laten we samen met het KNMI zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is. Ook is op de site zichtbaar hoeveel zout er is gestrooid.