Rijkswaterstaat: kans op overlast door sneeuw; 6 en 7 februari 2021

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat: kans op overlast door sneeuw; 6 en 7 februari 2021

Gepubliceerd op: 4 februari 2021 - Laatste update: 9 februari 2021, 11:45

In het weekend van 6 en 7 februari 2021 verwacht het KNMI winterse omstandigheden in Nederland met vanaf zaterdagavond 6 februari in het hele land kans op sneeuw. Weggebruikers kunnen daar overlast van ondervinden.

Daarom roepen we weggebruikers op in aanloop naar het weekend, en in het weekend zelf, het weerbericht en de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Ook Rijkswaterstaat houdt de ontwikkelingen van het weer nauwlettend in de gaten en heeft daarvoor nauw contact met het KNMI. Op basis van die verwachtingen komen wij tijdig in actie.

Gladheidsbestrijding Rijkswaterstaat

Van 1 oktober tot 1 mei staat Rijkswaterstaat paraat om de gladheid te bestrijden. Rijkswaterstaat zet daarvoor 546 strooiwagens in, die we ook kunnen voorzien van een sneeuwschuiver. Daarnaast staan er 350 sneeuwploegen klaar. Met dit materieel leggen onze strooiwagens, binnen 2 uur, 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, te strooien. Dat gebeurt met 1.200 man personeel (800 chauffeurs en 400 man voor coördinatie en laden/lossen). We komen direct in actie indien nodig. Op elk moment van de dag, 24/7.