Huidige situatie herstel John S. Thompsonbrug

Nieuwsbericht

Huidige situatie herstel John S. Thompsonbrug

Gepubliceerd op: 23 februari 2021

Uit inspectie is gebleken dat in de John S. Thompsonbrug versleten knooppunten zitten. Dit vormt nog geen direct gevaar, maar het is wel zaak dat ze zo snel mogelijk extra ondersteuning krijgen. Daarom gaan we zogenaamde ‘protheses’ aanbrengen. Voor het aanbrengen van deze protheses zijn geen extra afsluitingen nodig.

Deze werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden gecombineerd met het verven van de brug. We verwachten ongeveer 10 maanden bezig te zijn, als er geen onverwachte zaken bij komen. Zo kan extra lang hoogwater bijvoorbeeld voor vertraging zorgen. Dit geldt ook voor extreme weersomstandigheden, zoals de hevige sneeuwval van de afgelopen tijd.

Als alles volgens planning verloopt, kan er in november 2021 weer door verkeer met max. 50 ton aan gewicht over de brug gereden worden. Het conserveren van de brug (waar het verven onderdeel van is) duurt volgens planning nog tot en met 2022.

Meer nieuws Maas: onderhoud en reparatie John S. Thompsonbrug Grave