Nieuwsbericht

Aankondiging Lichtkogel Experience: ‘De toekomst van zand’

Gepubliceerd op: 23 september 2020 - Laatste update: 23 september 2020, 15:49

We leven in een wereld die lijdt aan zandhonger. Zand voor de bouw, zand voor kustverdediging, voor onze wegen, voor elektronica, voor glas en nog veel meer.

Zand wordt in bepaalde vormen en op sommige plekken steeds schaarser. Wat is de toekomst van zand? Moeten we ons wereldwijd en in Nederland onafhankelijk maken van zand, of kunnen we er ook anders mee omgaan?

Tijdens de Lichtkogel Experience, een digitaal symposium op donderdag 26 november 2020, denken we samen met experts uit wetenschap, overheid en beroepspraktijk na over de concrete toekomst van zand. Het symposium is georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap (KNGMG), Ingeokring en Central Dredging Association (CEDA). Graag nodigen wij u uit hieraan deel te nemen! Wilt u meer informatie of deelnemen aan dit symposium? Vul dan het contactformulier van De Lichtkogel in.

Meer nieuws Strategische verkenningen