Rijkswaterstaat: ga niet de weg op als het niet hoeft

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat: ga niet de weg op als het niet hoeft

Gepubliceerd op: 31 december 2019, 20:54 - Laatste update: 2 januari 2020, 14:07

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de avond en nacht van 31 december 2019 niet de weg op te gaan als het niet hoeft. In grote delen van het land komt dichte tot zeer dichte mist voor.

Er zijn op het moment van schrijven al meerdere ongevallen gebeurd als gevolg van beperkt zicht en langzaam rijdend verkeer. De verwachting is dat het zicht in de loop van de avond en nacht alleen maar verslechterd.

Advies

Ga niet de weg op als het niet hoeft. Bij mist en slecht zicht is het gebruik van de mistlampen essentieel. Tijdens mist is het extra belangrijk om voldoende afstand te houden en je rijstijl aan te passen. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan voor vertrek de actuele verkeerssituatie te raadplegen.