Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (A10); 11 tot en met 14 november 2019

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (A10); 11 tot en met 14 november 2019

Gepubliceerd op: 7 november 2019, 14:13

Van maandag 11 november tot en met donderdag 14 november 2019 werkt Rijkswaterstaat gedurende 4 nachten aan het onderhoud van de Coentunnel (snelweg A10). Iedere nacht is 1 van de 4 tunnelbuizen van 23.00 uur tot 05.00 uur afgesloten.

Alleen in de nacht van 13 op 14 november geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam. Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten. In de andere nachten kan het verkeer door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen Coentunnel (A10)

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel (snelweg A10) valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder werkzaamheden Coentunnel beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies weggebruikers snelweg A10

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.