Afsluiting A6 Almere richting Amsterdam tussen Almere Buiten-West en Almere Stedenwijk; 5–8 april 2019

Werkzaamheden

Afsluiting A6 Almere richting Amsterdam tussen Almere Buiten-West en Almere Stedenwijk; 5–8 april 2019

Gepubliceerd op: 29 maart 2019, 11:14 - Laatste update: 29 maart 2019, 11:29

In het weekend van vrijdag 5 april tot maandag 8 april 2019 gaat aannemer Parkway6 de hoofd- en parallelrijbaan richting Amsterdam, tussen de Hogevaart en Almere Havendreef, definitief inrichten en klaar maken voor gebruik. Hiervoor is de snelweg A6 bij Almere op verschillende plekken tijdens het weekend afgesloten en worden er omleidingen ingezet.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4x2 rijstroken. In november 2018 is het eerste deel van de verbrede snelweg A6 bij Almere, tussen de Hogevaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik genomen. Dit levert minder vertraging op in de avondspits. Vanaf maandag 8 april 2019 kan het verkeer richting Amsterdam tussen Almere Stad en Almere Havendreef ook gebruikmaken van de hoofd- en parallelrijbaan. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer richting Amsterdam tijdens de ochtendspits.

Afsluitingen en omleidingen A6 Almere

Van vrijdag 5 april 20.00 uur tot maandag 8 april 2019 05.00 uur is de A6 bij Almere richting Amsterdam vanaf oprit 6 Almere Buiten-West tot en met afrit 3 Almere Stedenwijk dicht. Afrit 6 Almere Buiten-West is wel bereikbaar. De verbindingsboog vanaf de snelweg A27 naar de A6 richting Amsterdam is dicht. De andere kant, richting Lelystad, op is de hoofdrijbaan van de A6 afgesloten tussen de Hollandsebrug en afrit 4 Almere Haven. De parallelrijbaan is wel open.

Tijdens de wegafsluiting van de A6 bij Almere worden omleidingsroutes ingezet:

  • Verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en snelweg A1. Extra reistijd circa 10 minuten.
  • Verkeer vanaf de A27 richting Almere Buiten West en Almere Stad wordt omgeleid via de A6 richting Lelystad en vervolgens via afrit 8 Almere Oostvaarders en de Buitenring. Extra reistijd circa 10 minuten.
  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Stad kan gebruik maken van de Buitenring en de Tussenring.
  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Haven wordt omgeleid via de Buitenring naar knooppunt Gooimeer. Bij knooppunt Gooimeer kan het verkeer de A6 op richting Lelystad naar afrit 4 Almere Haven. Extra reistijd circa 5 minuten.
  • Verkeer vanuit Almere Haven naar Amsterdam wordt omgeleid via de A6 richting Lelystad, afrit 6 Almere Buiten, de Tussenring en de Buitenring richting knooppunt Gooimeer. Bij knooppunt Gooimeer kan het verkeer de A6 weer op richting Amsterdam. Extra reistijd circa 15 minuten. Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad kan via de parallelrijbaan.

Bekijk hier de factsheet met omleidingskaartjes van de verkeershinder op de A6 Almere in het voorjaar van 2019 op de website van het bezoekerscentrum Schiphol - Amsterdam - Almere.

Nieuwe verkeerssituatie A6 vanaf maandag 8 april

Vanaf maandag 8 april 2019 om 05.00 uur is de hoofd- en parallelrijbaan richting Amsterdam vanaf de Hogevaart tot aan Almere Havendreef in gebruik. Dit betekent een nieuwe verkeerssituatie waaraan het verkeer zal moeten wennen. Doorgaand verkeer richting Amsterdam houdt links aan (hoofdrijbaan). Verkeer met bestemming Almere Stad, Almere Haven, Almere Stedenwijk en Almere Poort houdt rechts aan (parallelrijbaan). Wij adviseren weggebruikers om de navigatie uit te zetten en goed op de borden te letten. Let op: de wisselbaan richting Amsterdam is vanaf maandag 8 april 2019 niet meer bereikbaar vanaf de parallelrijbaan.