Nachtelijke werkzaamheden Gaasperdammerweg door slecht weer uitgesteld naar 14 en 15 december 2018

Werkzaamheden

Nachtelijke werkzaamheden Gaasperdammerweg door slecht weer uitgesteld naar 14 en 15 december 2018

Gepubliceerd op: 6 december 2018, 15:51 - Laatste update: 6 december 2018, 15:49

Rijkswaterstaat werkt op vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018 twee nachten aan de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. De werkzaamheden stonden al voor het weekend van 7-8 december op de planning, maar zijn uitgesteld in verband met verwachte slechte weersomstandigheden.

Onderhoudswerkzaamheden Gaasperdammerweg (A9)

In de nacht van vrijdag 14 december 23.00 uur tot zaterdagochtend 15 december 09.00 uur en in de nacht van zaterdag 15 december 23.00 uur tot zondag 16 december 09.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit op de A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht. Het is een vervolg op de werkzaamheden van oktober. Aan de noordzijde van de snelweg A9 wordt de afrit naar de S112 Gooiseweg hersteld. Daarnaast voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de portalen die over de A9 staan.

Afsluitingen en omleidingen

Om het werk uit te voeren is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten. Met uitzondering van de oprit S111 Muntbergweg richting A2 Utrecht/Amsterdam zijn alle tussenliggende op- en afritten dicht. In verband met evenementen zal de rijbaan richting Diemen beide nachten om 23.59 uur worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van circa 10 minuten.

Het verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid:

  • Doorgaand verkeer op de snelweg A1 richting Schiphol/Haarlem en Utrecht rijdt via de A1, snelweg A10 en snelweg A4
  • Doorgaand verkeer op de A1 richting Utrecht rijdt via de A1, A10 en snelweg A2
  • Doorgaand verkeer op de A2 richting Amersfoort/Almere rijdt via de A2, A10 en A1

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) naar vijf rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. We bouwen een drie kilometer lange tunnel, die zorgt voor schonere lucht en minder geluid waardoor de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bovenop de tunnel komt een park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is in 2020 klaar. In 2021 wordt het park aangelegd. De verbreding van de A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg) maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Ook worden zij aangeraden hun reis goed voor te bereiden en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.