Onderhoudswerkzaamheden Algerabrug in de N210 in nacht van 14 op 15 november 2018

Werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden Algerabrug in de N210 in nacht van 14 op 15 november 2018

Gepubliceerd op: 2 november 2018, 17:28 - Laatste update: 2 november 2018, 18:00

In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november 2018 voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Algerabrug, onderdeel van het complex van de Hollandsche IJsselkering, in de autoweg N210 tussen Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Automobilisten, fietsers en voetgangers moeten dan ’s nachts tussen 01.00 en 04.00 uur rekening houden met korte afsluitingen waarbij de brug steeds maximaal 15 minuten niet beschikbaar is.

Bijzonderheden onderhoud N210

Rijkswaterstaat laat onderhoud uitvoeren aan de onderkant van de brug. Hiervoor moet de brug geopend zijn. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden zorgen verkeersregelaars dat het verkeer veilig doorgang kan vinden langs het werk via de westelijke rijbaan. Met hulpdiensten hebben Rijkswaterstaat, gemeenten en aannemer aparte afspraken gemaakt. Bij een calamiteit worden de aannemer en de brugbedieners vroegtijdig gewaarschuwd. De aannemer staakt dan direct de werkzaamheden, zodat de hulpdiensten de brug kunnen passeren.

Rijkswaterstaat houdt keringen in topconditie

Rijkswaterstaat voert tot 2023 bijzonder onderhoud uit aan de Hollandsche IJsselkering, de Volkeraksluizen en de Haringvlietsluizen. We repareren en vervangen onderdelen en we verbeteren de werking van deze keringen. Daarbij kiezen we voor duurzame oplossingen. De drie Deltawerken beschermen in combinatie met andere maatregelen de inwoners van Zuid-Holland tegen hoogwater. Door de Deltawerken in topconditie te houden, blijven de keringen oersterk en veilig.

Meer informatie werkzaamheden N210 Algerabrug

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande Wegwerkzaamheden. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Tweet naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis).