Data Informatie Systeem Kunstwerken

Rijkswaterstaat zorgt er elke dag voor dat ons wegen- en waternetwerk optimaal functioneert. Dit betekent dat we objecten, zoals bruggen, sluizen en viaducten goed moeten onderhouden.

In het Data Informatie Systeem Kunstwerken (DISK) verzamelen we actuele inspectie- en onderhoudsgegevens.

Beheerobjecten in DISK

DISK helpt bij het onderhouden van kunstwerken in het hoofdwegennet, het hoofdvaarwegennet en het hoofdwatersysteem door:

  • het registreren van areaalgegevens
  • het registreren van risico‚Äôs
  • het vastleggen van randvoorwaarden voor veilig gebruik
  • het registreren en bewaren van inspectieresultaten
  • het leveren van rapportages aan uiteenlopende gebruikersgroepen, zowel op scherm als in verschillende bestandsformaten

Aan de hand van deze gegevens kunnen we voor langere termijn (10 jaar) onderhoudsplannen maken en deze, als dat nodig is, tussentijds bijstellen.

Toegang tot DISK

Wilt u toegang tot het DISK-systeem of het bijbehorende documentenportaal? U kunt persoonlijk toegang aanvragen via het contactformulier DISK. Na het volgen van een online DISK-cursus en het succesvol afronden van een proefinspectie ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord.

Documenten die op DISK betrekking hebben zijn verzameld op het samenwerkingsportaal VPR DISK Helpdesk. Toegang vraagt u apart aan via het contactformulier.

Vragen over DISK

Alle DISK-gerelateerde vragen worden afgehandeld via de DISK Helpdesk. Hier wordt uw vraag geregistreerd en uitgezet naar de DISK specialisten die uw vraag beantwoorden. U kunt de helpdesk bereiken via het contactformulier.