A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug

Waarom

  • De Suurhoffbrug (A15) is de toegangspoort tot de Maasvlakte en vormt een belangrijke schakel tussen het westelijk deel van Voorne-Putten en Botlek, Europoort en Rotterdam.
  • Door de toename van het (steeds zwaardere) vracht- en personenautoverkeer is de brug aan vervanging toe.
  • Om de levensduur met een aantal jaren te verlengen, plaatsten we in 2021 een extra brug om de lasten van het verkeer te verdelen. Ook renoveerden we de oude brug.
  • Omstreeks 2030 vervangen we de Suurhoffbrug door een nieuwe oeververbinding. De intentie is om de boogbrug te hergebruiken voor de vervanging.
  • Zo vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.

Alle doelen en resultaten

Hoe

de boogbrug ontlast de oude brug; omstreeks 2030 komt er een nieuwe verbinding

Toegangspoort tot de Maasvlakte

De Suurhoffbrug is de toegangspoort tot de Maasvlakte. In 2021 hebben we een 2e brug ernaast geplaatst en de oude brug gerenoveerd. Zo worden de lasten van het (vracht-)verkeer verdeeld en blijft de verbinding veilig te gebruiken.

Heb ik last van de werkzaamheden?

Om eventuele hinder voor de omgeving te beperken, voert Rijkswaterstaat werkzaamheden waar mogelijk tegelijkertijd en in de verkeersluwe periodes uit, zodat wegafzettingen beperkt blijven. In 2021 was er sprake van 4 gehele of gedeeltelijke weekendafsluitingen in de A15.

Ook was er gedurende 8 weken lang slechts 1 rijstrook beschikbaar richting de Maasvlakte/Oostvoorne. Op dit moment werken we aan de laatste restpunten met naar verwachting alleen nog enkele keren sprake van nachtelijke verkeershinder. Alle info over verkeershinder en omleidingen kunt u hier vinden.

Wanneer

Klaar: 2022
2022

Werkzaamheden afgerond

2030

Nieuwe oeververbinding gereed (omstreeks 2030)

Bekijk de hele planning

De planning kan nog veranderen.

Nieuws