Gegevensbescherming

Gegevensbescherming

Voor het invullen van en het meedoen aan de vragenlijsten van Rijkswaterstaat, hebben wij een paar gegevens van u nodig. Deze gegevens worden vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld.

Uw mening is belangrijk voor Rijkswaterstaat om zijn werkzaamheden te verbeteren en meer gericht op het publiek te maken. De antwoorden die u invult, verwerken we altijd anoniem. En persoonlijke gegevens doorgeven aan derden gebeurt niet (zie ook Privacy Statement).

Wilt u graag uw gegevens bekijken of aanpassen? Dat kan via uw profielpagina. Gegevens laten verwijderen kan door u af te melden voor het digitaal panel via het afmeldformulier.

Privacy Statement

De gegevens uit het Digitaal klantenpanel worden, zoals omschreven in het Privacy Statement, gebruikt om de publieksmening te leren kennen. Dit om zo de publieksgerichtheid van Rijkswaterstaat te kunnen toetsen en verbeteren.

Het kwijtraken, misbruiken of zonder toestemming wijzigen van informatie gebeurt niet, met dank aan veiligheidsvoorzieningen in de gebruikte software. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot uw gegevens. Zij gebruiken die informatie alleen voor analyse en kwaliteitscontrole.

Waarom heeft Rijkswaterstaat persoonlijke gegevens nodig?

Wij gebruiken uw naam om u persoonlijk aan te kunnen schrijven. Uw postcode is nodig om toegespitste en voor u geschikte vragen te kunnen stellen. Als u bijvoorbeeld in ‘s-Hertogenbosch woont, dan krijgt u andere vragen dan wanneer u in Groningen woont.

Ook willen we dat het klantenpanel een goed beeld geeft van de bevolking. Aan de hand van de postcode kunnen wij controleren waar de panelleden vandaan komen. Zo houden we de verdeling in de gaten.