Werkzaamheden

Algerabrug (N210) ’s nachts dicht; 15 - 17 juli 2024

Gepubliceerd op: 26 juni 2024, 13.46 uur

In de nachten van maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 juli 2024 is de Algerabrug van 22.00 tot 05.00 uur in beide richtingen dicht voor auto- en vrachtverkeer. We vervangen de bovenste laag asfalt op de brug. Houd rekening met omleidingen en 45 - 60 minuten extra reistijd.

De wisselstrook wordt gebruikt door nood- en hulpdiensten en het ov. Ook blijft het fiets- en voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km/h.

Noodzakelijk onderhoud Algerabrug

Het onderhoud dat Rijkswaterstaat aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaat plegen is hard nodig. Er zijn gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Met het uitvoeren van de werkzaamheden worden de risico’s op steenslag en calamiteiten teruggedrongen en blijft de Algerabrug in de toekomst veilig en bereikbaar.

De werkzaamheden stonden al diverse keren eerder gepland, maar moesten telkens worden uitgesteld vanwege een luchtvochtigheid die te hoog was om het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht te laten drogen.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen Algerabrug

Provincie Zuid-Holland voert van 15 tot 19 juli 2024 nachtelijke werkzaamheden uit aan de N457 en een deel van de N207. Het verkeer wordt daarom deels door Gouda geleid:

  • Verkeer vanaf Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, A12, door Gouda, N228, N207 en N210.
  • Verkeer vanaf Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, N228, door Gouda, A12, A20 en N219.

Op de snelwegen rond Capelle aan den IJssel en aan weerszijden van de brug informeren we de weggebruiker over de afsluiting en omleidingen met informatiepanelen langs de weg.

Advies aan weggebruikers Algerabrug

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te voorkomen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden boven en langs de weg.

Openbaar vervoer Algerabrug

Tijdens de afsluitingen blijft de dienstregeling veelal in stand door de inzet van kleine bussen over de wisselstrook. Houd voor vertrek ret.nl, 9292 of andere reisplanners in de gaten voor de actuele situatie.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland vervangen of renoveren de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Let ook op N207 en N457

De provincie Zuid-Holland werkt van 15 tot en met 22 juli 2024 aan een deel van de N207 en N457. Deze wegen bij Gouda krijgen nieuw asfalt. De wegen zijn op bepaalde tijden in beide richtingen afgesloten. Meer informatie inclusief een omleidingskaartje staan op deze pagina.

Meer informatie Algerabrug

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.