Werkzaamheden

N210: asfalteringswerkzaamheden Algerabrug uitgesteld; 3 -5 juni 2024

Gepubliceerd op: 24 mei 2024, 14.42 uur

De asfalteringswerkzaamheden op de Algerabrug (N210), die gepland stonden voor de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei 2024, worden een week uitgesteld in verband met de weersomstandigheden. De luchtvochtigheid is in die nachten helaas te hoog voor het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht op de brug.

De werkzaamheden schuiven op naar de geplande reservenachten van 3, 4 en 5 juni 2024. Houd rekening met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd.

Weersomstandigheden

De werkzaamheden worden uitgesteld in verband met de weersomstandigheden. Uit weermodellen blijkt dat de luchtvochtigheid in die nachten te hoog is voor het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht op de brug.

Het risico is dan dat de epoxylaag niet of onvoldoende droogt en zacht blijft, wat hinder geeft voor het verkeer en mogelijk schade aan auto’s kan veroorzaken. Met name het epoxydeel is gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid en zorgt voor de weersafhankelijkheid bij deze werkzaamheden.

Nieuwe data: 3, 4 en 5 juni

De werkzaamheden vinden nu plaats in de al eerder geplande reservenachten van 3, 4 en 5 juni 2024. De brug is dan van 22.00 tot 05.00 uur in beide richtingen dicht voor auto- en vrachtverkeer. De wisselstrook wordt gebruikt door nood- en hulpdiensten en het ov.

Ook blijft het fiets- en voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km/h. Aan de nieuwe data gaat ook een go/no-go besluit vooraf, in afstemming met de aannemer en op basis van de weermodellen van donderdag 30 mei 2024.

Noodzakelijk onderhoud

Het onderhoud dat we aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaan plegen is hard nodig. Er zijn gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten.

Met het uitvoeren van de werkzaamheden worden de risico’s op steenslag en calamiteiten teruggedrongen en blijft het vaste deel van de Algerabrug in de toekomst veilig en bereikbaar.

Omleidingen

Houd rekening met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd. De omleidingen zijn als volgt:

  • Verkeer komend vanaf Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210.
  • Verkeer komend vanaf Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219.

Op de snelwegen rond Capelle aan den IJssel en aan weerszijden van de brug informeren we de weggebruiker over de afsluiting en omleidingen met informatiepanelen langs de weg.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluitingen blijft de dienstregeling veelal in stand door de inzet van kleine bussen over de wisselstrook. Houd voor vertrek de website  ret.nl, website 9292 of andere reisplanners in de gaten voor de actuele situatie.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.